Krista & Grety Vandevelde

't Cederhuis

VoortuinAchtergevelAtelierBedieningstafelsPaviljoenTuinTuinTuinPaviljoen

In 2004 zijn we verhuisd naar 't Cederhuis, een grote stap in onze professionele samenwerking die in 1988 begon. In dat jaar startten we met ons tweetjes een winkeltje aan de Hogesteenweg in Grimbergen.

Zo'n 10 jaar later werkten we met vier goudsmeden, waardoor ons winkeltje en atelier behoorlijk krap werden. Meer ruimte werd noodzakelijk en we gingen op zoek naar een nieuwe locatie.

Onze zoektocht werd beloond, en hoe! We vonden een prachtige neokoloniale villa uit 1947, en na 4 jaar renovatie namen we onze intrek in"'t Cederhuis". Het huis dankt zijn naam aan de majestueuze ceders in de voortuin, die het huis onder hun bescherming nemen.

Zoals de natuur alomtegenwoordig is in onze creaties, zo speelde het natuurlijke ook een belangrijke rol bij de renovatie van 't Cederhuis. Dit komt onder andere tot uiting in de keuze voor ecologische bouwmaterialen, regenwaterrecuperatie, zonnepanelen, en bijvoorbeeld ook in de wijze waarop wij de schutting hebben vormgegeven: recyclage, natuurlijke materialen, uitnodigend voor vogels zijn enkele van de uitgangspunten. Voor meer informatie over de constructie van zo'n schutting, klik hier.

Het architecturale concept helemaal in glas creërt een bijzondere verbinding met aarde, water, stenen en planten in de rustgevende tuin. De hele ruimte baadt in het licht waardoor onze creaties optimaal tot hun recht komen.

Het Cederhuis is een open huis waar je gerust een kijkje mag komen nemen.

In en rond het Cederhuis hangt een fijne sfeer, waar u, onder het genot van een tasje koffie of een ander drankje, in alle rust een juweel kan uitkiezen. Steeds is één van ons beiden aanwezig, om u met enthousiasme te laten kennismaken met onze juweelkunst. En hiervoor nemen we alle tijd, zodat wij ons zo goed mogelijk kunnen inleven in uw wensen, en ú, als klant, alle ruimte krijgt om uw wensen te vertalen naar een concreet juweel(ontwerp).

Het atelier

Ons atelier bevindt zich achter onze winkel. Het is een grote, lichte ruimte waar onze ideeën vaste vorm krijgen. Ons atelier voldoet aan de hoogste eisen van de moderne goudsmid. Immers, we vinden het belangrijk dat onze goudsmeden Inge en Françis en wijzelf in een aangename omgeving kunnen werken om onze unieke sieraden te realiseren.

Het is fijn om te werken in een team dat bol staat van vakmanschap en gedrevenheid !

Tentoonstellingsruimte

In onze winkel hebben we de tevens mogelijkheid om andere kunstvormen en het werk van andere kunstenaars aan bod te laten komen.